Student 2013

Åh, vilken dag av blandade känslor det varit. Så underbart att se alla fina vänner så lyckliga när de sprang ut och få fira tillsammans med dem på flaket dränkta i öl. Samtidigt hade jag nära till tårar mest hela tiden, det skulle ju varit min tur... Kom hem för en stund sedan, har hunnit duschat bort ölstanken och ska fixa mig nu, sedan bär det av mot alla mottagningar. Tänk vilket fint väder att ta studenten på förresten! Solen fullkomligt strålar där ute och det känns som riktig sommar! Hur som helst, måste gå nu. Här kommer lite bilder på hur jag såg ut tidigare idag, och så min älskade student.
 

Det som skulle varit min student

Och så kom dagen som jag både sett fram emot och samtidigt varit lite rädd för. Min fina gamla klass tar studenten idag och jag önskar så innerligt att det kunde varit jag också. Jag är så sjukt peppad och glad för deras skulle, de har kämpat så hårt och förtjänar verkligen det här. Samtidigt känns det ju såklart jobbigt också. Blandade känslor. Jag var ju beredd på det här när jag gjorde valet att åka som utbytesstudent till USA, visste att jag skulle hamna ett år efter, men det är klart att det känns lite tungt ändå. Men, det är deras dag och jag tänker fira den med dem och försöka att inte tänka på allt det där negativa. Ett år går ju trots allt fort, right?
 
Sitter och äter frukost för tillfället och ska börja förbereda lite grejer till mina fina vänner snart. Har köpt en hel hink vackra, gula rosor som jag ska knyta fast band i och sätta ett litet kort på så att jag kan hänga runt halsen på alla tjugofem fina (föredetta) klasskamrater. Det här är ju deras dag och det ska firas, klart de ska ha blommor i alla fall. Lite annat till min fina kille också, såklart. Hade jag varit rik hade jag kunnat slå till på fina studentpresenter till var och en för det är de värda, men i dag får de nöja sig med blommor, haha.
 
Klockan ett är det utspring, så någon halvtimme innan det lär jag vara i skolan. Sedan åker jag med på flaket, haha. Får mig en studentupplevelse i år i alla fall. Spenderar väl eftermiddagen på jag vet inte hur många studentmottagningar och ikväll blir det förhoppningsvis utgång om min stackars kropp orkar efter febern.
 
Och grattis till alla er som har tagit/tar studenter nu i dagarna! Vilken lycka det måste vara!
 

39,1

Idag har jag haft drygt 39 graders feber hela dagens, trots massa ipren i kroppen. Hade värsta natten på länge, feberyra och frossa i timmar. Mår lite bättre nu och håller tummarna att det värsta är över. Ska försöka få lite skolarbete gjort nu, måste helt enkelt. Helst skulle jag såklart bara ligga och sova, men sånt är livet. Hoppas ni mår bättre än vad jag gör!

Inte igen...

Grattis till mig, är sjuk... Igen! Världens sämsta timing också, sista veckan att få allt skolarbete klart och jag har sjukt mycket att göra. Har legat i sängen med 38,6 i temp hela dagen, sovit för det mesta. Försöker få lite plugg nu medan iprenen sitter i, sedan blir det back to bed. Hann skriva ett prov i morse i alla fall, vilket gick helt okej. Mådde rätt dåligt hela helgen egentligen men försökte förtränga det då jag har så mycket att få gjort, men i morse när jag kom hem från provet kraschade jag totalt. Aja, finns inget annat att göra än att vila, plugga och hoppas på att bli frisk snart. Tänker INTE missa alla fina vänners student nu på fredag. Slänger in en bild från helgen, haha sliten tjej men ingenting jämfört med hur ofräsch jag känner mig nu...


mysmiddag

Sitter ute med världens matkoma efter en mysmiddag med familjen på altanen beståendes av oxfilé och lite annat smått och gott. Snart lite b&j till efterrätt, mums! Har haft en riktigt produktiv dag med massor av plugg och en härlig springtur i skogen (höll dock på att snubbla så jag gjorde något knäpp med knät och fick skitont i låret, menmen). Ska mysa framför tv:n en stund med mina kära föräldrar nu innan jag pluggar lite till. Hoppas ni haft en bra helg än så länge!


so much to do, so little time

Jag har ett berg av saker som måste bli klart nu innan betygen sätts, så bloggen är inte direkt prio ett just nu. Håll ut någon vecka till, sedan är betygen satta och jag kan äntligen andas ut och ha tid för annat än läxor och skola. Fick i alla fall A på min analys av Låt den rätte komma in som jag panikskrev i söndags kväll, score! Jag skrev om hur författaren, John Ajvide Lindqvist använder sig av språket i boken för att skapa spänning och om hans unika skrivstil. För er som inte läst boken, gör det! Är helt såld på hur fantastiskt han skriver. Och för att citera omdömet av min lärare "Du behandlar svenska språket nästan lika bra som Ajvide Lindqvist". Känns som ett helt okej resultat. Nu är det bara att fortsätta att kötta och få in allting så kanske betygen blir helt okej ändå, trots allt. Det här läsåret har varit allt annat än lätt för mig, med programbyte i mitten av höstterminen och massor av frånvaro på grund av sjukdom och kurser från ettan att ta igen själv och ja, mycket stress men nu är det bara att fortsätta kämpa på i någon vecka till. Kan ju inte snubbla precis innan mållinjen. Nästa termin ska jag se till att ligga ett steg före redan från början istället för tio efter.
 
Hur som helst. Ska ta det lite lugnt en stund, sedan ska jag skriva klart min skräcknovell och läsa lite Ledarskap och Organisation. Ikväll blir det mys med min fina kille. Perfekt, särskilt eftersom jag sov tre timmar inatt och är allt annat än partysugen haha.
 
Favoritbrallorna är på, kände att jag behövde liva upp en grå dag som denna med lite färgsprakande galaxer på benen.

Förbereder inför morgondagens skiva!


Monday

Idag har jag mest bara pluggat, pluggat, pluggat. Fått en del gjort, skönt! Har knappt gjort annat än att plugga senaste dagarna, måste ju få allt klart nu innan betygen sätts! Hade friluftsdag i skolan och mina allergier (pollen&gräs) har varit riktigt jobbiga i helgen, så vågade mig inte på timmar av vandring i skogen. Passade som sagt på att plugga istället. Lite träning hann jag klämma in också, fick sällskap av Raj till och med! 2,5 km powerwalk, 2,5 km löpning intervaller och sedan 2,5 km promenad hem i lugnt takt. Bra jobbat måste jag säga! Solen stekte på rejält också - så underbart att det det är som sommar ute! Nej, nu ska jag sluta babbla och lägga mig så jag orkar med en heldag av plugg i morgon, eftersom att min klass har nationella i matte eller engelska, vilken kommer jag inte ihåg men jag läste båda kurserna i ettan så jag slipper! Måste hinna till centrum också och köpa något att ha på mig till onsdagens skiva, temat är till havs och jag har noll ideer så säg till om ni har några roliga förslag. Hur som helst, sängen var det! Sov gott!

 


Det positiva

Idag har jag en deppdag, allt känns bara rätt skit helt enkelt, av en väldans massa anledningar. Jag har bara en sådan dag helt enkelt. Det är sådana dagar det är som viktigast att se till allt det positiva runt omkring än, så här kommer en liten lista för dagens positiva:
 
  • Jag åt glass ute i solskenet med fina vänner
  • Jag hade en jättekort skoldag
  • En tjej i klassen frågade om jag hade varit och solat, fast det har jag ju inte. Slutsats: sommaren är verkligen påväg, precis som mina små fräknar på näsan.
  • Klockan är sju på kvällen och det är fortfarande soligt och skönt ute
  • Det är fakatiskt sommarlov ganska så jättesnart
  • Jag tränade idag, hela 40 minuter på crosstrainern. Det fanns en tid då jag var helt död efter fem. Framsteg, framsteg!
  • Jag har inte kännt mig riktigt lika zombietrött idag, bara lite...
 
Och jag har faktiskt en miljard andra saker att glädja mig över, så nu får jag faktiskt ta och rycka upp mig... Och ta ett viktigt beslut: Hemmakväll eller utekväll? Hm, alla dessa livets dilemman... Haha.
 
Och förresten, bytte bild till headern! Älskade, älskade NYC. Bilden är tagen första gången av fyra som jag varit där. Utsikten från Empire State Building, 2007. Så himla mäktigt.
 

Trött

Har varit seg på att uppdatera bloggen, men jag har så oerhört mycket att göra just nu. Har massor av arbeten i skolan som måste hinnas klart med nu innan betygen sätts, bor hos min kille över veckan för han har huset för sig själv och jag är dessutom så trött. Alltså, sjukt trött. Kommer inte ihåg senast jag var såhär trött. I morse somnade jag i soffan när jag åt frukost och låg och läste en svenskabok. Missade första lektionen. Känns som jag skulle kunna sova ståendes. Funderar på en liten powernap innan jag går över till grannen och sitter barnvakt. Ska ta med lite skolgrejer dit så jag kan plugga när barnen lagt sig. Hur som helst, jag bara babblar om massa ointressant, ska uppdatera mer ordentligt igen när jag har tiden och energin. Tills dess får ni ha det underbart!

Framsteg

Tänk, ibland kan man så mycket mer än man tror! Tog en powerwalk på 2,5 km till Mörtsjöspåret, sedan joggade jag 1,5 km, gick 400 meter och joggade de sista 600 metrarna. Förstår ni, jag joggade nästan hela vägen och jag är så sjukt stolt!!! Kommer ni ihåg hur glad jag var sist jag sprang och slog senaste tiden med 1m30s? Well, slog den nya tiden med nästan lika mycket!!!! Tog mig runt på 20m30s och jag är så sjukt stolt! Det här går så mycket bättre än jag någonsin kunnat drömma om! Gick sedan 2,5 km hem, i spöregn. Bortser från det där med regnet var det riktigt härligt! Nu belönar jag mig med smarrig middag, ikväll blir det lax, ägg, räkor och avokado. Yummy!


Yesterday&Today

Jag har haft ett par helt underbara dagar. Solen har skinit på som bara den och det har varit riktig sommarvärme. Bara det är ju nog för att bli alldeles lycklig! Tänkte slänga in lite bilder från gårdagen och idag, de flesta skulla kommit upp igår men internet här hemma bestämde sig för att inte fungera. Men nu så! 

 

Målade naglarna och njöt av sommarvärmen på håltimmen hemma på balkongen med Helia.

 

Skolan hade ett event med lite olika workshops och sådant. På eftermiddagen bjöds det på grillat och show.

 

Och när det hade ätits var det dags för skolans talangjakt. Bra skoldag!

 

Jag och min käre pojk firade roliga nyheter med pizza och årets första middag på uteservering!

 

Efter all sol dagen hade att bjuda på lyckades jag till och med bränna kinderna. DÅ hörrni, då är det praktiskt taget sommar.

 

Och idag hade vi drygt två timmars rast, så jag, Helia, Hozanna och Johanna gick ner till centrum, satte oss på Tegels uteservering och tog ett glas rosé. Det kallar jag vardagslyx!


Vardagslyx


Just another day in school


Ännu en pluggkväll

Åh, himla trött tjej här alltså. Blev ännu en pluggkväll, men idag kommer jag i säg innan tolv i alla fall. Dags att ta tag i allt plugg som ska vara klart innan lovet - slutspurten nu ju! Bara en månad kvar innan betygen sätts... Så det finns en del att göra. Hur som helst, nu ska jag inte slösa bort min dyrbara sovtid på bloggen, vi hörs i morgon istället!

 


så sjukt stolt

Just nu är jag så sjukt stolt över mig själv! Är helt slut idag efter bara fyra timmars sömn, vilket är typ hälften av vad jag brukar få, och det sista jag ville ikväll var att träna. Men, jag snörade på springskorna med inställningen att det skulle gå skitdåligt och början kändes seg men sedan tänkte jag att jag tänker banne mig fortsätta förbättras och idag ska jag komma under 23 minuter. Joggade hela sista kilometern utan att behöva sakta ner och gå, vilket för mig är ett enormt framsteg, och kom runt på 21:51!!! Det är en hel minut och 19 sekunder snabbare än i lördags. Pushade mig själv som aldrig förr och på slutet trodde jag att jag antagligen skulle spy av utmattning, svimma av andnöd eller kollapsa av hållet från helvetet. Inget av det hände såklart, men nu är varenda liten millimeter av min kropp slut. Precis som det ska vara! Nu blir det lite lax, ägg och avokado till middag. Först en dusch såklart, för jag fullkomligt dryper av svett!
 
så otroligt stolt över mig själv, idag vann jag storslaget över den där lilla rösten i huvudet som säger "du kan inte, det går inte"

Nattplugg

Wäääh, vill sova nu... Sitter i sängen och försöker banka in konstiga begrepp som jäv, culpa och tredskodom i huvudet, men kan inte tänka på så mycket mer än hur gärna jag vill sova. Tror jag tar och släcker nu, här blir inte mycket gjort ändå. Ska upp om fem timmar så det är väl lika bra att försöka få lite sömn i alla fall så jag inte somnar under provet i morgon... Sov gott fina ni, så hörs vi i morgon!


pluggpluggplugg

Min eftermiddag och kväll har mest bara bestått av plugg, plugg och mera plugg. Att jag dessutom känt mig alldeles för bakis har ju inte hjälp. Vill mest bara krypa ner i min nybäddade säng, men har lite jag måste läsa igenom först. Uschusch, så skoltrött just nu men snart så är det sommarlov och det ska bli så skönt! Tills dess är det bara att bita ihop och fortsätta kämpa! Nej, tillbaks till plugget. Bilden nedan visar rätt bra hur jag mått idag. Hoppas på en bättre morgondag, haha.


Dagen efter

Idag mår man som man förtjänar. Blev lite för mycket av det goda igår, men det är väl så det ska vara! Hade i alla fall en toppenkväll, väckte min stackars kille halv fyra på morgonen för det är så mycket skönare att ta sig till Sollentuna och kom hem nyss. Har precis stekt mig en omelett och slängt ihop en liten sallad, så nu är det lunchdags innan jag tar tag i allt plugg. Hoppas ni får en mysig söndag!


Vi ses i dimman!


Lite tankar runt träning och sådant

En fin vårdag som denna kan man ju faktiskt inte bara sitta inne och plugga, så jag och mamma snörade på oss våra nya älsklingar från löplabbet och tog en runda runt Mörtsjön. Det var hur skönt som helst!
 
Jag har alltid hatat att springa. Alltså, verkligen avskytt det och undvikit det så mycket som möjligt. Nu fick jag ju ett ryck för ett par veckor sedan och bestämde mig för att nej, jag ska banne mig lära mig att springa. Våra kroppar är ju ändå gjorda för att kunna springa och jag kunde knappt jogga i snigelfart i mer än en minut innan jag var död. Jag hittade ett program när jag googlade runt lite, om hur man lärde sig springa 5 km på 12 veckor och jag tänkte att perfekt, nu kör vi! Jag har dragit med mamma i det hela också och vi har som mål att springa tre gånger i veckan. Utöver det försöker jag få in två till träningspass i veckan med mer fokus på styrka.
 
Innan jag började tänkte jag att det skulle bli ett rent helvete, för jag har som sagt alltid hatat att springa. Men, jag bestämde mig för att gå in i det hela med en positiv attityd och ny tycker jag helt plötsligt att det är superkul! Fick ett sådant där band att ha runt armen med mobilen i för en vecka sedan av pappa och har sedan dess börjat använda RunKeeper för att kunna följa mina framsteg och oj, vad roligt det är att se hur snabbt man kan utvecklas bara man pushar sig själv lite. För ett par veckor sedan tog det mig 25 minuter att ta mig runt Mörtsjöspåret som är 2,5 km. Idag tog det 23 minuter. Och jag vet att för de flesta av er så är det värsta snigeltiden, men för mig känns det så oerhört fantastiskt att jag över huvud taget tar mig ut i spåret och njuter av det!
 
Det bästa är att jag börjar inse att ju mer träningsformer jag vågar prova på, desto mer börjar jag älska att träna! Sedan jag bröt fotleden för drygt två år sedan under ett träningspass i thaiboxning har jag gått upp 20 kg, drygt. Det är hur mycket som helst! Grejen är, att då älskade jag att träna. Jag var nere på Strike, där jag tränade thaiboxning, 3-4 gånger i veckan och tränade på gym utöver det ett par gånger i veckan. Jag tränade med andra ord 4-6 gånger i veckan. När jag äntligen fick ta av mig gipset var sjukgymnastiken all träning jag fick och jag fortsatte äta som jag gjort när jag tränade 4-6 gånger i veckan och jag började sakta gå upp i vikt. Sedan åkte jag till USA, där jag inte tränade alls och bodde i en familj som åt snabbmat varenda måltid. Jag åt lagad mat kanske fem gånger på nästan tre månader. När jag kom hem till Sverige hade jag jättesvårt att komma in i en rutin med träning och allt igen eftersom att jag jobbade så olika varje vecka och de dåliga vanorna jag plockat upp i USA hängde kvar. Sedan dess har jag väl försökt att komma igång med träning och allt igen, men aldrig riktigt hållt mig till det. Alltid har något kommit mellan och jag har haft alldeles för många ursäker.
 
Nu är det dock slut med det. Jag har kämpat med att få in en träningsvana sedan årsskiftet men jag har varit sjuk så himla mycket. Har 30 % frånvaro den här terminen och hade man bara kollat på jan-mars hade det nog snarare varit 50 %. Så, det har varit kämpigt att komma igång, men nu börjar jag verkligen få in vanan igen och hoppas stenhårt på att få vara frisk nu när våren kommit. Måste bara förlänga mitt gymkort också, som antingen har gått ut eller går ut de närmsta dagarna, så jag kan gå på lite pass för att få variation i träningen. Har gått in i det här med en positiv inställning och jag ska banne mig inte ge upp den här gången!
 
Avslutningsvis på allt det här babblet vill jag bara tillägga att jag mår så himla bra just nu! Börjar lära mig hantera stress bättre, jobbar på att sänka alla höga krav jag har på mig själv, har mina helger till plugg och roligheter istället för att jobba, har kommit igång med träningen och snart är det sommar! Känns hur bra som helst!
 
 
 
 

Beijing 2013: Day 2

Dags för dag två i Kina! Direkt efter frukost lördag morgon begav vi oss mot Silkesmarknaden, en jättestor inomhusmarknad med massor av pyttesmå butiker som sålde alla märken du kan drömma om. Sedan att det kanske inte var helt äkta är en annan femma, hehe... Hur som helst! Vi kom dit och möttes av världens kaos. Man blev alldeles yr av att vara där, och ändå lyckades vi stanna i flera timmar... Herregud.
 
Bland det första vi såg var denna butik... Mamma och jag skrattade så vi höll på att kissa på oss. Billigare än Ullared! Kändes bara så fel mitt i Kina. Här kunde mest hitta Canada Goose och Peak Performance. Kinesiskan som jobbade där kunde förvånansvärt mycket svenska. "Ey, brorsan! Kom hit, billigt billigt! Spegel, titta! Snyggiiiing! Mycket vacker dotter! Köp, billigt billigt!"
 
Annars så blev jag mest petad på hela tiden. "Ohhhhh, sooooo pretty skin" och ett nyp i kinden, eller "Ohhhhh, beautiful hair" och så lite petandes på håret, eller "Wooooaaah sooo big eyes" och fascinerade blickar. Kände mig som värsta kändisen. För övrigt tyckte dom att vi såg jätteunga ut, något mina kära föräldrar njöt av men jag inte tyckte var lika roligt, de flesta gissade på att jag var runt tretton. Tack för den liksom.
 
Efter ett tag tog vi oss en välbehövd lunchpaus. Vi åt på ett ställe i marknadens food court där man plockade ihop massor av olika grönsaker, kött och lite allt möjligt på en bricka, gav det till personalen och berättade hur starkt man ville ha det, betalade efter vikt på det man plockat ihop och vips hade de slängt ihop en himmelsk wok. Dom skrattade rätt mycket åt oss dock, tror dom tyckte vi plockade ihop lite konstiga blandningar... Inte så konstigt, med tanke på att vi inte visste vad hälften av sakerna var. Underbart gott blev det i alla fall!
 
När vi kom hem hade det hunnit bli kväll, så vi bestämde oss för en liten promenad i Wangfujing som avslutning på dagen. Där var det fullt med folk och jag kände mig nästan lika utstirrad som på marknaden, för herregud vad kineser stirrar och dom är allt annat än diskreta med det! Fotar en mitt på gatan, på restauranger när man äter, i butiker... Kommer fram och vill känna och klämma på både ens hår och kinder. Tror jag dumpar barndomsdrömmen om att bli kändis, måste vara sjukt jobbigt att bli stirrad på sådär till vardags. Usch.
 
Det här tyckte vi var hysteriskt roligt, fast roligast hade nog alla kineser runt omkring oss som skrattade så att tårarna sprutade. "Dumma turister".
 
Bara ett random skyltfönster pappa tyckte var värt att föreviga. Efter noga övervägande valde vi att inte köpa hem en... Hehe.
 
Till sist kom vi fram till ännu en matmarknad. Här fanns fler sjöhästar på spett och varje gång en turist gick förbi stånden tog dom fram svindyra ormar på spett som dom försökte sälja. Nej, tack. Insekter att knapra på fanns det också gott om. Vi valde dock en restaurang som låg på andra sidan gatan. Visst för att seafood är yummy yummy men sjöhästar kan jag nog klara mig utan.
 
Lite sådant här fick jag med mig tillbaks. Nöjd med mig själv, prutarnas mästare! Och det var allt för dag två helt enkelt, en av de mest utmattande dagarna tror jag. Det tar på krafterna att shoppa, särskilt när folk drar och sliter i ens armar åt alla möjliga olika håll för att få in en i butikerna. Lite jobbigt, fast rätt så roligt också.
Och det var allt för dag två! Dag tre kommer om en dag eller två, då besökte vi en park med massor av tempel och jag har en hel drös med bilder att visa!
 

plugg-lördag

Idag blir det en riktig pluggdag, har en hel del som måste göras innan jag belönar mig själv med lite partyparty ikväll. Hozanna i klassen fyller år och det ska såklart firas, lär bli en toppenkväll! Men som sagt, innan dess är det en del som ska hinnas med, har både privatjuridik, organisation & ledarskap, svenska och samhällskunskap som måste göras. Bäst att sätta igång då! Lite mer Kina-bilder kommer upp om någon timme också, så glöm inte att titta in lite senare också!
 
Och så en liten egobild på det... Sliten tjej, hejhej.

Beijing 2013: Getting there + Day 1

Jag hade precis gjort klart det här inlägget och så poff, försvann allt. Jag orkar egentligen inte, men vi gör ett nytt försök! Ska försöka få upp hela resan under följande vecka, berätta lite om varje dag en dag i taget. Hur som helst... Försöker skriva inlägget en gång till då och håller tummarna att det inte försvinner igen!
 
Nu ska ni äntligen få se lite Kina bilder! Det var ju sisådär en månad sedan jag var där, men jag har inte riktigt orkat fixa med bilderna och så förrens nu. Hur som helst, tänkte börja med torsdag och fredag, eftersom att vi började resan dit torsdag kväll, men inte kom fram förrens det var mitt på dagen i Peking. Hur som helst, nog pratat, bilder skulle det vara ju! Måste bara lägga till en sak först, eftersom vi gjorde de flesta utflykterna under de sista dagarna och mest shoppade de första dagarna dröjer det lite innan ni får se Kinesiska muren, Sommarpalatsets och sådant häftigt. Nu kör vi!
 
På torsdag eftermiddag åkte vi alltså ut till Arlanda. Vi var där i god tid, så vi passade på att njuta av fetaste räkmackorna, köpa lite mysig läsning till den långa flygresan och annat sådant.
 
Vi vinkade hejdå till Sverige när solen började gå ner, flög till Köpenhamn för en snabb mellanlandning (så snabb att jag fick gå förbi Victoria's Secret utan att äns få sätta en fot i butiken, vilken sorg) och sedan vidare mot Peking.
 

Äntligen framme i Peking åkte vi taxi i sidådär en timme för att komma till vårt hotell, Grand Hyatt Beijing, där pappa överraskade med att ha bokat fetaste sviten. Här ser ni vardagsrummet, annars fanns två sovrum, två badrum och ett kök. Perfekt ju!
 
Pappa sprang direkt till kylskåpet och konstaterade nöjd att dom hade Tsingtao.
 
Själv sprang jag till fönstret för att kolla in utsikten, som var klart godkänd. Vi bodde jättecentralt, men två minuters promenad till en av de stora shoppinggatorna och ungefär en kvart till fots från Himmelska Fridens Torg och Förbjudna Staden.
 
Vi var hungriga efter fjorton timmars resande och gick till en restaurang där man bland annat kunde köpa fylld sköldpadda. Vi nöjde oss med lite wok och sådant smarrigt.
 
Sedan gick vi till Wangfujing street, som var en stor shoppinggata med allt från små kinesiska butiker till europeiska och amerikanska märken.
 
Jag drog med mig familjen till Beijing APM mall, som var helt enormt! Vi gick inte omkring sådär jättemycket, för jag visste redan vart jag ville!
 
Ja, jag tror inte jag behöver säga så mycket. Bästa.
 
När vi gick hem hade det börjat skymma. Vi gick förbi en liten matmarknad där de bland annat sålde sjöhästar på spett. Sedan gick vi raka vägen hem, för vi höll på att falla ihop av trötthet allihopa.
 
När vi väl var tillbaks hade det hunnit bli mörkt och utsikten såg ut såhär genom en iPhone lins. Fint tyckte jag och la mig för att knappt sova på hela natten, men glad var jag för det.

segt

Idag har jag spenderat större delen av dagen i sängen och kännt mig sådär lagom inspirerad att blogga. Mår bättre än igår men är inte riktigt på topp, ingen feber idag tror jag men jag tror att tröttheten kan bero lite på allt pollen som börjar komma. Min näsa kliar som bara den. Hur som helst, eftersom jag inte har något intressant som händer här just nu tänkte jag ta tummen ur röven och få upp lite Kina-bilder! Äntligen! Så, stay tuned...

#throwbackthursday

Fick världens längtan efter Miami helt plötsligt. Ni vet, riktig sådan där magknipssaknad. Bästa sommaren i mitt liv hittils, jag hade så sjukt roligt, inte bara i Miami utan hela sommaren. Fast Miami var en riktig höjdpunkt. Åkte dit helt själv och lämnade med massor av nya vänner och oförglömliga minnen. De sista två veckorna tror jag att jag slog världsrekord i att le och skratta mest på fjorton dagar. Var bara så himla lycklig och jag kommer aldrig glömma alla minnen därifrån, trots att en hel del av dem är lite suddiga på grund av eh, ja, lite för mycket av det goda. Äsch, nu ska jag sluta babbla, här kommer några favoriter som alltid får mig att le!
 

febrig

Vaknade tidigt idag för att hinna plugga lite innan skolan börjar, kände mig ganska utvilad och så för en gångs skull. Satte mig och åt frukost och kände mig bara mer och mer hängig och nu mår jag helt plötsligt inte alls bra. Tog tempen och hade lite feber, så jag stannar hemma från skolan och försöker få så mycket plugg som möjligt gjort istället. Usch och fy och blä för att vara sjuk, håller tummarna för att det inte blir värre. Nej, ska försöka vara lite effektiv i alla fall, så nu blir det affärsjuridik, tjoho...

första maj

Hej snyggingar, haft en bra valborg? Själv hade jag myskväll med killen, vilket var otroligt skönt. Tycker inte man ska känna någon press med dagar som Valborg, nyårsafton, midsommar... Det blir liksom som ett tvång att man måste ha en galet rolig kväll och förväntningarna är nästan alltid högre än vad som faktiskt blir och jag tycker mest det brukar kännas dräggigt och lite jobbigt. Festa kan man ju göra vilken dag på året som helst, inte blir det roligare för att dagen har ett särskilt datum. Så, jag valde att mysa hemma med min fina pojkvän, vilket var helt underbart. Får inte så mycket tid med honom för tillfället, då hans final exams börjar i morgon och allt mest är plugg, plugg, plugg. Men om nio dagar är han helt klar, då slipper han inte mig längre! Hur som helst, jag fixade ihop lite middag beståendes av oxfilé, potatisgratäng och lite smått och gott till det. Myste framför tv:n, såg på Modig och drack vin. Perfekt kväll.
 
Det var ju mösspåtagning också, mycket blandade känslor där! Åh, vad jag ville få fira med mina fina vänner, dricka öl och cider i solen, skriva på overaller, stolt sätta mössan på huvudet. Men snart är det min tur också, ett år kommer att gå snabbt!
 
Idag försöker jag få en del plugg gjort, men det går sakta frammåt. Har svår att fokusera och sitter mest och gör annat. Skärpning, skärpning!
 
Hoppas ni har en bra dag och inte är allt för bakis! Vi hörs lite senare.
 
 
 
 

RSS 2.0