Mösspåtagning!


Åh, snart tar mina fina vänner från underbara IB10 (som jag gick ettan med) studenten. Hela mösspåtagningen och allt kändes både så himla pepp och så sjukt sorgligt på samma gång. För hur glad jag än är för dem, så går det inte att låta bli att önska att jag fick ta studenten med dem om en måndad.


Tummen ner

Tummen ner för pluggpluggplugg hela dagen... Är så sjukt uttråkad att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Har i alla fall fått mysa lite med min fina kille nu på förmiddagen och så ska jag ta mig ner till gymmet för första gången på evigheter i eftermiddag, så lite positivt med denna dag finns det allt också. Synd bara att affärsjuridik ska vara så sjukt tråkigt.


New

Ska ut och inviga mina nya, fina skor och ville bara slänga in ett hej först! Senare blir det lunch och bio med familjen inne i stan, så vi hörs ikväll helt enkelt! Då har jag massor av bilder att visa. Ha det bra så länge, fina ni!
 
 

ingen vila här inte

Idag åkte jag hemifrån halv åtta för att ta mig in till stan, vilket kändes extremt tidigt för mig som är van vid att aldrig behöva gå till skolan tidigare än typ fem över åtta eftersom jag har sisådär sju minuters promenad dit. Vi skulle hur som helst till Amémuseum för en workshop med klassen som faktiskt var riktigt rolig. Sedan var det bara att åka tillbaks till skolan för sista lektionerna, för fredagar betyder skola till tre. Tog ett extrapass på jobbet som började tre, vilket innebar att halvspringa till centrum efter skolan. Riktigt segt jobbpass då det var ont om kunder, men jag tröstade mig med att det var mitt sista jobbpass (!!!) och att jag dessutom hade färska räkor och goda ostar som väntade på mig hemma med min fina familj. Nu är jag både helt slut och proppmätt. Hade ju en sisådär 13 timmars lång skol/arbetsdag, så energin är inte på topp. Ska sova snart, för i morgon ska vi upp och gratta mamma som fyller år! Sedan ska vi in till stan och köpa något riktigt, riktigt efterlängtat, fast det får ni se då. Festa lite extra för alla tråkiga, trötta tanter som mig ikväll! Nu har jag date med kudden, vi hörs i morgon!
 
 
 
 

Tredje dagen i rad

Åh, vilket härligt väder det är ute idag! Perfekt för en springtur! Det går sakta men säkert frammåt, det här var tredje dagen i rad vi var ute och sprang och det känns helt fantastiskt i hela kroppen. Idag körde vi fem minuter gång och en minut löpning som uppvärmning, sedan fyra minuter gång, tre minuter löpning gånger två och några minuters gång som nedvarvning. Tog oss 24 minuter att ta oss runt 2,5 km spåret, igår tog det 25! Det är fortfarande inte någon mästertid direkt haha, men som sagt fokuserar vi på att orka springa mer och mer och behöva gå mindre. Det gäller att inte ta ut kroppen för mycket i början heller, vi satsar på en långsam men stadig utvecklig. Och alla framsteg, hur små dom än är, är ju något att glädjas över. Jag har alltid hatat att springa, men av någon anledning känner jag mig riktigt pepp och tycker det är kul att ha en utmaning och ett mål att sträva emot.
 
Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan ska jag baka en mumsig kladdkaka till kvällens firande... Tur att vi sprang bort lite kalorier i alla fall, haha!
 

Grattis Pappa!

Idag fyller min pappa år, hurra hurra! Tänk pappa, vad gammal du börjar bli... Haha! Du är världens bästa pappa, älskar dig massor! Grattiskramar, gamle gubbe!
 
 


250413

Idag har jag ingen skola, men var uppe vid halv sju ändå för att gratta fina pappa som fyller år. Gick och la mig direkt efter och sov till halv tio haha, så skönt! Gjorde i ordning supergod frukost som jag avnjöt i sängen med en film. Himla skön start på dagen. Idag ska jag plugga, röja lite på rummet och förhoppningsvis träna. Sedan blir det mysmiddag med familjen, för att fira pappa lite. Borde bli en bra dag det här!
 

Första vårglassen!

Idag hade vi ett par timmars rast på eftermiddagen, så jag och några fina tjejer passade på att gå till centrum för att köpa vårens första glass! Satte oss ute på en bänk, åt och njöt av solskenet... och försökte undvika att få glass i hela håret för herregud vad det blåste! Mysigt var det i alla fall, börjar äntligen bli vår på riktigt!
 

svettigt värre

Kom precis hem från en springtur. Nöjd och stolt tjej, jajjamen! Känns himla bra det här. Det gick rätt segt men vi gjorde vårt bästa, min kära mamma och jag, pushade varandra och kom runt någon minut snabbare än igår i alla fall! Så skönt att vara igång igen. Nu ska jag göra lite styrkeövningar och ta en varm dusch innan det är middagsdags. Sedan blir det pluggpluggplugg.
 

morgonhälsning

Idag insåg jag någon minut efter att ha gått ut genom dörren mot skolan att klockan var en timme tidigare än jag trodde. Så, det var bara att vända hem igen haha. Så typiskt mig, alltid lika virrig. Har suttit och läst lite bloggar och lyssnat på musik sedan dess, rätt skön start på morgonen änåd, även om jag föredragit lite extra sömn. Nu är det dags att skynda iväg mot skolan igen. Ha en bra dag snyggingar, så hörs vi ikväll!
 
 
 

Mitt nya projekt: 5 km

Jag försöker införa lite positiva förändringar i mitt liv, jag behöver få ut lite av allt det negativa och in med mer positiv energi. Mycket handlar om att ändra mitt tankesätt, men en annan stor del är att ändra på mina vanor. Mitt nya projekt är att lära mig springa! Jag är fast besluten om att kunna springa fem kilometer utan att stanna om några veckor. Så nu blir det regelbunden löpträning blandat med lite styrka och ett och annat pass på gymmet. Jag hittade ett program på internet som är tre dagar i veckan och man kör intervaller, så i början går man fem minuter och springer en, går fem, springer en och ja, ni fattar, och med tiden minskar man gåtiden och ökar springtiden. Det är meningen att när man är klar med programmet efter tolv veckor så ska man antingen kunna springa fem kilometer eller trettio minuter utan att pausa. Mamma och jag tänkte börja med vecka ett idag, men när vi väl var ute i spåret insåg vi att vi mer låg på vecka tre, fyra vilket kändes superkul, för det visar ju att även om min träning varit oregelbunden den här terminen på grund av att jag varit sjuk och så, så har den ändå gett lite resultat. Konditionen ligger liksom inte helt på noll i alla fall. Det tog oss väl 25 minuter att ta oss runt 2,5 km, vilket i och för sig är väldigt långsamt, men det hade för det första gått snabbare om jag inte fått ont i benhinnorna och för det andra fokuserar jag inte på tiden nu, utan det är först och främst att lära sig springa lite längre sträckor och sedan när jag väl nått fem kilometer då jobba på att förbättra tiden! Min poäng var att det känns super att vara igång och så snart som möjligt ska jag skaffa mig ett par ordentliga springskor så att jag förhoppningsvis slipper få så panikont i vad jag antar är benhinnorna (får ont typ fram på smalbenet).
 
 
När jag kom hem körde jag lite styrka med fokus på armar. Sedan blev det en lång, varm dusch. Mamma och jag köpte lite body scrub, lotion och duschtvål på Kicks häromdagen så jag unnade mig själv lite minispa. Det är sådant man ska belöna sig med när man varit duktig, sådant som får kroppen att må ännu bättre! Produkterna skulle i alla fall lukta lemon curd, så nu luktar hela jag som en citronpaj. Dessutom är jag len som en bäbisrumpa. Passade på att måla naglarna också med ett nagellack jag fick från Sephora när jag jobbade. Glittrigt och fint! Nu ska jag se på Kärlek över Atlanten (haha älskar såna töntiga program) och sedan ska jag krypa ner i sängen och sova. Sov så gott så hörs vi i morgon!
 

Min tisdag + svar på fråga!

Idag hade jag bara skola från nio till tolv, hur skönt som helst! Jag och Helia gick till centrum för en smarrig subwaylunch och sedan hade jag tid hos frisören klockan ett. Jag kände nämligen att det var dags för en rejäl uppfräshning, bort med dom slitna topparna och utväxten. Nu är jag med andra ord nyklippt och slingad! Känns hur skönt som helst. Min vanliga frisör är mammaledig och jag var lite tveksam över att prova någon ny, men det blev toppen! Nu sitter jag vid min nya älsking, iMac, dicker te, smaskar på passionsfrukt och läser lite bloggar. Fick förresten en fråga för ett par dagar sedan som jag tänkte svara på!
 
evelina Om: skiva!
Älskar tröjan, var har du köpt den? :) Vill också säga att din blogg är superfin! Blir himla inspirerad och vill typ bara ut och resa när jag läser den ;)
 
Svar: För det första vill jag säga tacktacktack fina du! Tröjan hade pappa i garderoben sedan någon maskerad eller liknande, om han minns rätt köpte han den på Butterick's haha :)
 
 

New in

Förutom att en alldeles underbar, fantastisk iMac fick följa med mig hem igår, så fick även en jacka hänga med! Min skinjacka har jag haft i flera år och den är jättesliten, men jag vill vänta tills hösten innan jag lägger lite mer pengar på en ordentlig, riktig skinnjacka. Så länge köpte jag den här från Gina Tricot som jag tyckte var riktigt snygg och dessutom nedsatt från 599 till 399... Skynda fynda!
 

!!!


iMac vs. MacBook Pro

Jag har världens beslutsångest just nu. Jag behöver nämligen en ny dator, eftersom att jag haft min MacBook Pro i sisådär fyra år och den börjar bli extremt seg. Eller ja, den har varit seg ett bra tag men nu börjar det bli för mycket. Kan knappt öppna iPhoto, Photoshop eller andra tunga program utan att datorn låser sig eller bli olidligt seg. Så, jag har bestämt mig för att köpa en ny dator (hejdå skatteåterbäringen, snyft), men har svårt att bestämma mig för om jag vill ha en iMac eller en ny MacBook Pro. Fördelen med iMac är att den är snabbare, har mycket större skärm och det känns som att den helt enkelt är ganska så perfekt till det jag behöver använda datorn till. Nackdelen är såklart att den är stationär och står där den står. Men jag tänker att måste jag ha med mig dator någonstans så har jag ju faktiskt min gamla MacBook Pro ändå. Å andra sidan lär jag inte bli hemma så jättelänge till eftersom att jag tar studenten om ett år och vill ut i världen efter det, och då kanske det är onödigt mycket med pengar att lägga på något man inte kommer kunna använda hur länge som helst. Så om jag då köper en ny MacBook Pro istället så behöver jag ju inte tänka på det eftersom att jag kan ha med mig den överallt. Tufft val och jag är sämst på att välja. Hjälp mig!!!
 

yesterday



Fredagsplaner och ett avslut

Äntligen fredag! Eller ja, jag jobbar ju hela helgen, så om det är något att se fram emot det här med helger vet jag egentligen inte, haha. Men, jag har något att berätta! Igår sade jag upp mig från jobbet. Jajjamensan. Efter ett och ett halvt år på Ordning och Reda är det dags för mig att säga hejdå. Det känns som en otrolig lättnad och rätt så trist på samma gång. Jag är så glad att jag hade något att pyssla med när jag inte gick i skolan förra året, för det där med att få jobb är inte lätt alltså. Har lärt mig oerhört mycket och jag är så tacksam för erfarenheten, men nu kände jag att jag gjort mitt där. Känner mig helt enkelt ganska färdig. Behöver mina helger till att plugga nu sista spurten innan sommaren, som ju faktiskt närmar sig med stormsteg. Dessutom måste man ju få vila upp sig lite på helgerna också, det behöver jag! Så nu vet ni, efter den här helgen blir det inget mer Ordning och Reda för mig!
 
Ikväll blir det tacomys med familjen innan jag drar ut på äventyr. Vi ska fira Johanna som fyllde 18 igår, hurra hurra för henne! Lutar mot Viper Room/Klubb Blå eller Magenta. Vi får se vad kvällen har att erbjuda helt enkelt! Tills dess ska jag fortsätta mysa här på soffan, behöver det efter en vecka fylld med plugg.
 
Förra veckan på Klubb Blå! Ser ni mig till höger, med fistpumpen redo haha!

skiva!


Tisdag

Idag vaknade jag bredvid finaste killen, bästa sättet att börja en dag på! Åkte till skolan och hade bara samhällskunskap och idrott, så skönt. Älskar tisdagar! Gick till centrum med Helia och Johanna för en supersmarrig lunch, för att sedan gå hem när de gick tillbaks till skolan igen. Självklart övergick duggregnet till världens spöregn ett par sekunder efter att vi kommit ut och jag var genomdränkt när jag kom hem. Ville helst bara ta en lång, varm dusch, krypa upp i soffan med en filt och en mysig film, men jag bytte istället om till en torr tröja och gick ner till träningsrummet. Jag har brutalaste träningsvärken i hela kroppen nu. Så värt det, ikväll sover jag gott! Nu blir det lite tv mys med mamma innan jag läser igenom lite plugg. Efter det är det dags att sova, är rätt så slutkörd. Har börjat gå sova mycket tidigare än förut och det är så skönt att vakna upp på morgonen efter åtta timmars ordentlig sömn. Hur som helst, hoppas ni haft en bra tisdag ni också!
 
 

 

Äntligen igång igen!

Idag hade jag bara en timmes lektion på morgonen och sedan var jag klar för dagen med skolan, skönt! Kom hem, slappade lite och velade fram och tillbaks i två timmar om jag skulle orka träna eller inte. Tillslut bestämde jag mig för att det fick vara nog, slängde på mig kläderna och gick ner till vårt lilla gym i källaren. Gjorde Jillian Michaels 30DS dvd, vilket gick förvånansvärt bra med tanke på hur länge sedan det var jag tränade, plus lite extra styrka. Var helt död efteråt, men oj vilken skön känsla! Har varit sjuk så mycket till och från hela terminen, tränat lite då och då när jag varit frisk nog men inte kunnat få in en ordentlig rutin. Det har blivit som att börja om igen och igen och det är ju just början som är jobbigast. Men nu är jag fast besluten om att komma igång ordentligt igen med träningen och jag ska banne mig inte bli sjuk igen.

Tog hur som helst en lång, varm dusch när jag var klar, skrubbade hela kroppen med body scrub från Sephora och smörjde in mig med lotion så nu luktar hela jag blåbär, härligt!

Åt en supersmarrig lunch och nu ska jag packa ihop väskan och åka hem till min fina kille. Har massor av plugg i eftermiddag, men det blir lite lättare med mysigt sällskap i alla fall!




Toppenhelg!

Jag har haft en riktig toppenhelg, fylld med födelsedagsfirande, god mat, galen släkt och annat bra. Har massor av bilder att visa och så mycket att skriva om just nu, både från den här veckan och från Kina. Idag har jag dock haft fullt upp med att plugga och jag måste få klart en uppgift till nu innan jag somnar, så det får vänta tills i morgon. Ville bara titta in och berätta att jag lever, haha.
 

En tisdag

Idag slutade jag skolan tolv och hade tänkt spendera eftermiddagen i soffan, titta på lite bra serier och fixa med bilderna från Kina. Men saker och ting blir sällan som man tänkt sig och jag fick i sista minut hoppa in på jobbet för en kollega som mådde dåligt. Nu har jag precis avslutat min middag och ska göra mig i ordning för sängen. Jag tror att min kropp fortfarande är inställd på Kinesisk tid, så jag blir trött jättetidigt och vaknar av mig själv runt sex om morgnarna, så det ska bli skönt att krypa ner i sängen nu och kunna ställa klockan på åtta - sovmorgon lär vara bland det bästa som finns! Slänger in en bild från Kina också. Tycker det är dags för Sverige att blomma ut nu också.
 

Bra början på en bra vecka!

Bra dag idag! Slappt i skolan, fem timmars rast mitt på dagen eftersom jag redan läst engelskan och matten min klass läser nu, så jag gick hem och slappade. Fick lunchsällskap av min fina kille också, mys! Ännu mer mys blev det ikväll, för vi kom precis hem från stan efter en farligt god middag på TGIF vid Kungsträdgården. Nu blir det chips och dip (om vi orkar få ner något mer efter middagen) och film. Vilken vardagslyx såhär på en måndag! Bra start på en vecka som har potentialen att bli riktigt, riktigt bra med skiva och födelsedagsfirande (blir ju 19 på fredag!) och utgångar!


Beijing preview

Att klättra upp för de branta trapporna på Kinesiska muren, gå i de gamla kejsarnas fotsteg i Förbjudna staden, beundra de fantastiska byggnaderna vid Sommarpalatset, fascineras av vackra Temple of Heaven, ta bilder i vackra parker, äta spännande mat i mängder och dricka dubbelt så mycket te. Att börja dagarna på en solbadande Starbucks uteservering, bli runtvisad av en fantastisk guide och en konstant leendes chaufför, bli fotograferad och klämd i kinderna tusen gånger om dagen för oj vilka stora ögon, fantastisk hy, vackert hår jag enligt kineserna har, pruta i timmar på Silkesmarknaden och sånt där annat man gör i Beijing. Jag vet inte riktigt hur jag i ord ska beskriva vilken fantastisk, spännande och fascinerande resa jag har haft. Tänkte visa er lite bilder nu, har precis laddat in på datorn så ni får se mer när jag hunnit redigera lite och så. 
 
 
 

Goodbye Beijing, hello Stockholm

Har varit vaken i över 24 timmar och suttit i trånga flygstolar alldeles för länge, men nu är jag äntligen back home och har tagit mig en lång varmdusch och bytt om till pyjamasen. Nu är allt som saknas min fina kille som jag inte sett på en vecka, men han kommer hit om sisådär fem minuter så att jag får somna i hans armar... Ja, livet känns rätt så härligt just nu. Har haft en helt overklig vecka och jag kan inte riktigt förstå att jag för 24 timmar sedan vaknade upp på ett hotell i Peking. Jag har såklart tusentals bilder och massor att berätta, men det får faktiskt vänta tills jag fått mig lite sömn. Ett par mobilbilder av utsikten från mitt sovrum i Peking får duga så länge!


RSS 2.0